Tillsammans i aktion för Ukraina

Den 24 februari eskalerade situationen i Ukraina. På några veckor har hundratals dödats och skadats och cirka två miljoner ukrainare har redan fördrivits. De materiella skadorna är omfattande. Utvecklingen hotar nu att sluta i en humanitär katastrof för 44 miljoner ukrainare.

Det finns ett behov av omedelbar nödhjälp, såsom skyddsrum, sjukvård, psykosocial hjälp och rent dricksvatten. För ukrainarna, inklusive 7,5 miljoner barn, är ingenting längre säkert. De är beroende av humanitärt bistånd och behöver vårt stöd nu.

Det är så vi hjälper offren

Det är därför vi tillsammans vidtar åtgärder för folket i Ukraina. Räddningsarbetare delar ut mat, filtar, mediciner och bränsle under svåra och riskfyllda förhållanden. De ger också psykosocial hjälp till människor på flykt och till efterlämnade. I skyddsrum och trygghetsboenden kan fördrivna ukrainare ta skydd, hämta andan, tvätta sig, äta och dricka. Säker transport tillhandahålls även för dem som inte kan ordna det själva.

Göra en extra donation?

Vill du själv ge en extra donation till UNHCR? Visst kan man det, för hjälp behövs desperat! UNHCR erbjuder flera alternativ för att donera. Du kan donera på följande sätt:

  • Du kan Swisha ditt bidrag på nummer 900 16 45
  • Betala med bankkort
  • Besök gärna deras hemsida för vidare information www.sverigeforunhcr.se

Varje bit hjälper. Förhoppningsvis kan vi tillsammans göra skillnad och betyda något för offren.