Bosch 5.7 ABS styrenheter

Vanliga problem

  • Diverse felmeddelanden gällande hjulgivare
  • Diverse felmeddelanden gällande tryckgivare
  • Funktionsstörning - Pumpmotor (BMW)
  • Ingen kommunikation med styrdon

Kom längre med renovering

Vi kommer att renovera den del du har skickat in. Priser är exklusive moms och eventuelle fraktkostnader. Sortimentet och priser gäller endast för bilverkstäder och andra bilrelaterade firmor, inte för privatpersoner.

Professionell renoveringsprocess
Mer än 15 års erfarenhet
24 månaders garanti
Fullständigt kvalitativt alternativ
Tekniskt stöd
Betalbart pris

Kundomdömen

Det här är vad andra säger om oss

Bosch 5.7 Reparation

Bosch 5.7 är en av de mest kända ABS-styrenhet som någonsin har gjorts. Problemen varierar och skiljer sig väldigt mellan bilmärken. En stor del av defekterna på en Bosch 5.7 kan kopplas till fel på hjulgivare, pumpmotor och kommunikationsproblem med ABS-styrenheten.

Renovering av en ABS-styrenhet och andra komponenter

ABS-enheten består utan tre komponenter: pumpmotorn, ABS-styrenheten och det hydrauliska blocket. De här tre komponenterna ser till att ABS-enheten kan fungera optimalt. Vill du endast renovera pumpmotorn eller andra komponenter? 

Vi tar emot hela ABS-enheten, alltså ABS-styrenhet inklusive pumpmotor och HCU. Utav erfarenhet har vi lärt oss att även pumpmotorer och de hydrauliska blocken kan bli defekta. Därför ingår de här nu i vår renoveringsprocess.

Möjliga defekter och felkoder Bosch 5.7

Det finns relativt många problem med hjulgivare och kommunikation met ABS-enheten. Däremot dyker det även upp andra problem som kan skilja sig åt mellan bilmärke och modell. På så vis kan externa faktorer vara orsaken som till exempel: vätskeläckage och problem med hjulgivarna, som sedan visar sig inte vara defekt. Här handlar det mer om var ABS-enheten är monterad då problemen uppstår på grund av temperaturskillnader och vibbrationer.

Det är ett fåtal komponenter på Bosch 5.7 som blir defekta av varandra, komponenterna på kretskortet och pumpmotorn. Hos problem med pumpmotorn orsakas det ofta av att en pumpmotor sitter fast och därmed skadas även andra delar, bland annat kretskortet. 

ABS-enheten behöver å andra sidan inte alltid vara defekt utan det kan vara problem med kontaktstyckena till ABS-styrenheten.
Därför är det förståndigt att undersöka de andra komponenterna först, innan man skickar in en ABS-enhet.

Bosch 5.7 kan generera felkoder på följande:

  • Ingen kommunikation möjlig med ABS-styrenhet;

  • Diverse fel på hjulgivare;

Vill du veta mer om tekniken, defekter och renoveringsprocessen? Läs då vår kunskapsartikel om Bosch 5.7

Få en ABS-enhet renoverad av ACtronics?

Vill du få en defekt ABS-enhet renoverad utav ACtronics? Via vår hemsida kan du snabbt och enkelt få elektroniska bildelar renoverade. ACtronics har ett utbrett sortiment av ABS-enheter av kända märken som till exempel: ATE MK60 och ATE MK25

Vill du ha en produkt renoverad som inte finns på vår hemsida? Ta då kontakt med oss för att diskutera möjligheterna.

OE-nummer