DAF

Letar du efter en översynslösning för DAF delar? Använd filtren ovan för att välja rätt del. Om rätt del inte är listad, vänligen kontakta vår kundtjänst.

DAF
Modell
Visa mer Visa mindre
Objektet hittades inte?
Begär offert nedan.
Eller ring oss på 0526659209
Begär offert
Inga resultat funna
4 resultat 1 sida

DAF

Den holländska DAF grundades i Eindhoven 1932 och började som en trailer- och semitrailertillverkare. Efter andra världskriget började DAF tillverka lastbilar och personbilar. Den egenutvecklade automatiska växellådan "Variomatic" gjorde DAF världsberömd i ett slag. Olika DAF-modeller var utrustade med denna nya teknik. Bosch tog så småningom över patenten, vilket har säkerställt att steglösa tryckremsväxellådor finns kvar än idag.

På grund av de ekonomiska problemen kring 1970 delades företaget upp i en filial för lastbilar och en filial för personbilar. Lastbilsfilialen fortsatte att existera självständigt och personbilsfilialen togs sedan över av Volvo. Den nästan produktionsklara DAF 77 kom ut som Volvo 343 och tillverkades fram till början av 1990-talet. Tyvärr överlevde inte heller lastbilsdivisionen självständigt: 1993 togs konkursdrabbade DAF över av Paccar. Flera framgångsrika lastbilar tillverkades därefter under namnet DAF.