Bosch PSG 5 (EDU from VP30 / VP44)

Registrera dig för att se priser

Bosch PSG 5 (EDU from VP30 / VP44) - Reparation av Motorstyrenhet
Genom att välja att se över denna del sparar du 1 kg i råmaterial.

Vanliga problem

 • Bilen startar ej
 • Motorstopp
 • Bilen går kraftlöst
 • Felkod 01318 och 0526
 • Felkod 1600 och 1690
 • Felkod P1220, P1335, P1630 och P1631
 • Felkod P1564, P1664 ochP1665

Är ditt klagomål inte listat? Kontakta vår kundtjänst

website.custom_page.product.how_we_work.title_stock

website.custom_page.product.how_we_work.message_stock

Hur vi jobbar

Vi kommer att renovera den del du har skickat in. Priser är exklusive moms och eventuelle fraktkostnader. Sortimentet och priser gäller endast för bilverkstäder och andra bilrelaterade firmor, inte för privatpersoner.

Reparation AV EN PSG 5 (EDU FRÅN VP44)

Bosch PSG 5 (VP44) finns i olika märken och modeller som: Audi, Ford och Volkswagen. Vad märker föraren med en defekt ECU? Vid en störning i motormanagementsystemet börjar motorlampan (MIL) att lysa och bilen kan ha problem med att funktionera ordentligt, bilen kan hacka, startar inte mer eller stannar under körning.

Vanligt förekommande problem och defekter

Problem med motorstyrenheten (ECU) kan ge diverse problem och störningar kan uppstå i bilen. Problemen kan upptäckas i verkstaden genom att läsa ut felkoder, mäta i livedata och med hjälp av ett kopplingsschema kontrollera av kablage, matning och jordning. Framförallt de signaler som går ut och till ECU är viktiga att kontrollera då det är här som de flesta problemen uppstår. De olika klagomålen kan kopplas till en defekt ECU. Defekterna uppstår genom vibrationer och ser till att lödningar och komponenter lossnar ifrån kretskortet.

Ett antal vanligt förekommande felkoder på Bosch PSG 5:

 • 01318 & 0526
 • 1600 & 1690
 • P1220, P1335, P1630, P1631
 • P1564 & P1664

Effekten på andra delar

Med en defekt motorstyrenhet kan det uppstå ytterligare på med andra delar. Styrningen av motorn kan inte längre regleras som den ska och därmed går inte motorn bra mer eller vill bilen inte längre starta. Även andra delar som styrs av motorstyrenheten kan få problem och felkoder dyker då upp på ABS- eller växellådans styrenhet.

Medför defekterna risker?

Risker är beroende av vad det är som är har hänt med enheten. Problem som att bilen stannar under körning, inte mer vill starta eller är orkeslös är typiska symptom. Vid defekter lyser ofta MIL (motorstörnings) lampan i bilen.

Renoveringsprocess bosch psg 5

ACtronics har renoveringslösningar för Bosch PSG 5. Innan den skickas in är det viktigt att man sätter en bra diagnos i verkstaden. Med en tydligt beskriven diagnos kan vi snabbare lösa problemet.

Få en motorstyrdon renoverad av ACronics?

Vill du skicka in en Bosch PSG 5 eller en annan motorstyrenheten (ECU) till reparation? Via vår hemsida kan du snabbt och enkelt fylla i ett renoveringsuppdrag. ACtronics har ett utbrett sortiment av motorstyrenheter av kända märken och modeller som: Delphi Delco Multec HSFI-2.x en Magneti Marelli IAW 59F 59M-5AF-5AM.

Finns produkten du behöver få renoverad inte på vår hemsida? Ta då kontakt med oss för att undersöka eventuella möjligheter.

Kundrecensioner