De 3 viktigaste orsakerna av ett defekt spjällhus

Ett spjällhus: För att fungera korrekt måste den vara i gott skick. I praktiken finns emellertid ofta problem med spjällhuset, som finns mellan luftfiltret och motorn. I denna artikel kommer vi att diskutera driften av ett spjällhus, de viktigaste symptomen på ett defekt spjällhus, de möjliga orsakerna och de möjliga lösningarna som vi kan erbjuda.

defekt-spjallhus

FUNKTIONEN AV SPJÄLLHUSET

Spjällhuset är en oumbärlig del av den moderna bensinmotorn. Baserat på gaspedalens läge styr gasspjället den mängd luft som överförs till motorn med gasventilens position. Ju längre gaspedalen är nertyckt, desto mer luft kommer att passera till motorn, desto bättre är cylindrarna fyllda och desto starkare kommer förbränningen att vara i cylindrarna. Vridmomentet och kraften som utvecklats av motorn ökar därför när gaspedalen är nedtryckt, och det är precis vad föraren kräver från motorn vid den tiden.

DE VIKTIGASTE SYMPTOMEN AV ETT DEFEKT SPJÄLLHUS

Som nämnts finns det ofta problem med spjällhuset. Att det finns problem med ett spjällhus är ofta märkbar av en dåligt drivande motor. Tomgångshastigheten kan vara oregelbunden, motorn kan reagera dåligt på gaspedalrörelserna och motorn kan till och med hålla eller stanna.

En tänd "Check Engine" -lampa (motorlampa) kan också vara en indikation på ett defekt spjällhus. Utläsning av felkoder kan också ge detaljerad information som indikerar på en defekt inom gasreglaget. Till exempel finns det olika felkoder som vi ofta ser i vissa spjällhus. Ett exempel på detta är felkoderna DF079 och P0638 som ofta återkommer vid Renault - Pierburg / Aisam (8712) spjällhus. Dessa felkoder anger problem med gasventilens kontroll.

Vidare kan fe på farthållaren också indikera ett defekt spjällhus.

MÖJLIGA ORSAKER AV DEFEKTER

Ovanstående symtom har naturligtvis en djupare orsak. En av de främsta orsakerna till ett funktionsstörande gasspjäll är intern förorening. På grund av den förorening som ackumuleras i spjällhuset, kan gasventilen inte längre röra sig ordentligt, vilket medför problem med att kontrollera lufttillförseln.

En annan orsak till ett defekt spjällhus är närvaron av en eller flera vakuumläckor. Som ett resultat sugs "falsk luft" så att den totala mängden luft som sugs in inte överensstämmer med gasventilens position. En felaktigt inställd gasspjällslägesgivare kan också orsaka att motorn går sämre.

RENOVERING AV ACTRONICS

Har du också ett spjällhus som fungerar dåligt och som du skulle vilja renovera? Ta en titt på vår fullständiga översikt av spjällhus som kan renoveras av oss. Det finns en bra chans att du hittar den önskade typen av spjällhus hos oss med några få klick. Kontakta oss gärna för mer information om våra produkter! Observera: Vi arbetar endast med bilföretag och verkstäder!