De 9 mest speciella instrumentpanelerna från vårt översynssortiment

Om vi ​​nu skulle ge dig penna och papper och be dig rita en instrumentpanel skulle du förmodligen rita en oval/rektangulär del med varvräknaren och vägmätaren i sin helhet på sidan. I mitten ytterligare en tankmätare, kylvätskemätare och eventuellt en display och Kees är redo. Och det är inte så konstigt. De flesta instrumentpanelerna ser traditionellt ut ungefär så här. Och även om det inte är något fel med "standard", kan vissa tillverkare inte motstå att göra det hela bara lite annorlunda. Vi dök in i vårt renoverade sortiment och valde ut de mest kontroversiella och exotiska instrumentpanelerna!

Citroen C8

Vid första anblicken ser instrumentpanelen inte ens så tokig ut. Och det kan vara en väldigt stor komplimang. Denna instrumentpanel, som finns i Citroën C8, kommer att fira sitt 20-årsjubileum 2022. Idag är stora skärmar och stora displayer oumbärliga, men för 20 år sedan var denna enrevolutionerande klockpanel. Lancias MPV (Phedra) och Fiat Ulysse använde också samma instrumentpanel.

Fiat Multipla

Vissa säger att det är den fulaste bilen som gjorts. Vi fastnar oss inte med den åsikten, men instrumentpanelen som används i den här bilen är allt annat än standard. Man undrar nästan varför Fiat har ansträngt sig för att få både hastighetsmätaren, varvräknaren och bränslemätaren i en så liten rund form. Instrumentbrädan är trots allt bred nog, eftersom det inte finns två utan tre säten fram i bilen. Hur som helst, som vi sa: det är inget att bråka om smak, men den här klockpanelen är verkligen speciell!

Fiat Multipla 1998-2007
Fiat Multipla 1998-2007

Kombiinstrument

Registrera dig för att se priser

Smart ForFour

Det kan bara vara vi, men varje gång vi ser den här instrumentpanelen känner vi att delen är upp och ner. Och om du vrider den 180 grader ser delen ut som en kikare på avstånd med lite fantasi.

{product:349743}

Chevrolet Spark

Hur som helst, Chevrolets designers måste ha varit på gott humör när de började arbeta på Sparks instrumentpanel. Allt skiljer sig lite från standarden. Hastighetsmätaren är relativt stor och det grå huset är inte vardagligt. Det kan därför verka lite plastigt.

Chevrolet Spark 2010-2015
Chevrolet Spark 2010-2015

Kombiinstrument

Registrera dig för att se priser

Nissan Primera

Stor större störst. Denna instrumentpanel från Nissan Primera (ansiktslyftning) är en av de största instrumentpanelerna i vårt omtillverkade sortiment. En förändring i inredningen av Nissan Primera gjorde att delen måste ses över. Huset blev inte bara mycket större, utan själva instrumenten genomgick också en total förvandling. Allt som allt ett dyrt skämt för Nissan.

Nissan Primera 2005-2008
Nissan Primera 2005-2008

Kombiinstrument

Registrera dig för att se priser

Renault Espace 3

Om vi ​​pratar om stort så ska Renault Espace-räkneverket givetvis inte saknas. Men där Nissan håller de "traditionella" runda urtavlarna intakta, tar Renault ett digitalt förhållningssätt. Både tredje och fjärde generationens Espace har samma typ av instrumentpanel där hastigheten står i centrum. Särskilt denna fjärde generationens Espace är ökänd för olika problem.

Renault Espace 3 1999-2002
Renault Espace 3 1999-2002

Kombiinstrument

Registrera dig för att se priser

Fiat Ulysse

Det visar sig att MPV:er har ett visst rykte när det kommer till speciella instrumentpaneler. Vi stötte på Fiat Ulysse tidigare i den här listan, men denna motklocka som också användes i Ulysse är också värd att nämna. Tack vare de stora grå rattarna är denna instrumentpanel mer än märkbar.

Fiat Ulysse 2002-2011
Fiat Ulysse 2002-2011

Kombiinstrument

Registrera dig för att se priser

Iveco Stralis

En färgkombination som vi har stött på många gånger i den här listan! Denna instrumentpanel är dock inte från en bil, utan från Iveco Stralis. Och om det gråa och blåa inte var tillräckligt slående, erbjuder varvräknaren ett ännu bredare färgområde. Beroende på varvtal du kör följer varvräknaren en grön/gul/röd linje.

Iveco Stralis  2002-2006
Iveco Stralis 2002-2006

Kombiinstrument

Registrera dig för att se priser

Renault Modus

Renault Modus instrumentpanel är den sista på denna lista. Även om layouten på den här instrumentpanelen kanske inte ens ser så galen ut, är den ändå unik i sitt slag. Vi har ingen annan instrumentpanel i sortimentet som använder samma layout

Renault Modus 2004-2012
Renault Modus 2004-2012

Kombiinstrument

Registrera dig för att se priser