Felkod 01276 Hydraulisk ABS -pump (V64) tips & tricks: Volkswagen Polo och VAG -modeller

Vad betyder den här felkoden?

VAG-kod 01276 är en välkänd felkod för mekaniker som ofta arbetar på en Volkswagen, Seat eller Skoda. Felkoden pekar på ett fel i den hydrauliska delen av ABS -systemet: ABS -pumpen för att vara exakt. Detta fel kan därför orsaka fel på ABS -systemet och bromsarna låsas under en plötslig bromsning.

På vilka bilar är denna felkod vanlig?

Audi A6 4F

Seat Ibiza IV

Seat Ibiza V

Volkswagen Polo 6R

Volkswagen Polo 9N

Denna felkod kan naturligtvis också användas på andra V.A.G. -bilar. förhindra oro. Tänk på modeller som Audi A4 8K, Audi A6 4G, Skoda Fabia 5J och Volkswagen Crafter 2E.

Symtom vid felkod 01276

Som med nästan alla andra felkoder kommer denna felkod i många fall också att tända en lampa på instrumentpanelen. Vid felkod 01276 är det den orange ABS -lampan. Under en "standardtur" kommer föraren inte att märka att det är något fel i ABS -systemet: kraftbromsarna och bromsarna fungerar normalt. Denna defekt kan dock leda till farliga situationer vid en plötslig bromsmanöver.

Orsaker till felkod 01276

Det kan finnas flera orsaker som gör att felkoden 01276 kan diagnostiseras. Med tanke på felkoden är det meningsfullt att det finns problem med ABS -enheten / ABS -pumpen och det är (logiskt) en av utlösarna till denna felkod. Det finns dock en annan orsak som orsakar detta problem.

Vårt råd vid felkod 01276

ATE MK61 - ABS styrenheter
ATE MK61

ABS styrenheter

Registrera dig för att se priser

Med denna felkod är vårt råd att alltid kontrollera skruvsäkringarna ovanpå batteriet. Men se upp! Dessa säkringar kan endast kontrolleras ordentligt när de tas bort, eftersom det är svårt att se en säkring när den är installerad. Dessa säkringar misslyckas regelbundet, vilket resulterar i att ABS -pumpen inte längre får spänning.

Om säkringarna ser bra ut finns det en god chans att problemet ligger i ABS -enheten. Skicka i så fall hela ABS -enheten (pumpmotor, hydraulisk del och ECU) och vårt översynsteam kommer att undersöka hela enheten. Om det under testet visar sig att defekten verkligen finns i ABS -enheten, kommer en översyn att utföras.

Har du några frågor om den här delen eller om vår översyn? Vänligen kontakta oss så svarar vi dig så snart som möjligt så att bilen kan vara säker på vägen igen.