Felkod P1220 på en Fiat 500: inget eller dåligt tryck på gaspedalen

Magneti Marelli IAW 5SF.xx - Motorstyrenheter
Magneti Marelli IAW 5SF.xx

Motorstyrenheter

Registrera dig för att se priser

Vad betyder den här felkoden?

Detta fel beskrivs som "gaspedalpotentiometer". Denna defekt resulterar i att föraren inte har något eller dåligt tryck på gaspedalen.

På vilka bilar är denna felkod vanlig?

Fiat 500

Abarth 500

Denna felkod kan naturligtvis också förekomma i andra varianter av Fiat 500, till exempel Fiat 500C.

Symtom på felkod P1220

När bilen genererar P1220 -felkoden tänds motorhanteringslampan på instrumentbrädan. Bilen går i nödläge och föraren kommer att märka att responsen på gaspedalen inte längre är tillräcklig.

Orsaker till felkod P1220

Det kan naturligtvis finnas många olika orsaker till detta problem. Tänk på en trasig kabel, en svag jordanslutning eller en defekt gaspedal. Detta är därför saker som ofta kontrolleras först när en bil producerar detta fel. Om alla dessa saker visar sig vara bra, finns det en möjlighet att problemet ligger i ECU: n. Det finns dock en annan komponent som vi har sett som orsakar felet i de flesta fall.

Vårt råd vid felkod P1220

En vanlig möjlig orsak är att fukt kommer in i kontakten nära gaspedalen, vilket gör att stiften i kontakten korroderar och får dålig kontakt. Så vårt råd är att kontrollera det först och om det är korroderat, rengör det ordentligt eller byt ut det. Det är ofta lösningen på problemet. Om så inte är fallet och de andra delarna som nämns ovan inte är defekta, kan nästa steg vara att få ECU testad av ACtronics. Om det under vårt omfattande test visar sig att delen befinner sig vara defekt, fortsätter vi med att renovera Magneti Marelli IAW 5SF ECU. Vi återställer delen till nytt skick så att bilen kan gå många kilometer igen. Kontakta oss gärna vid frågor!