Ford felkod P0335: Crankshaft Position Sensor 'A' Circuit Malfunction

Vad betyder den här felkoden?

OBD-II felkod P0335 är en kod som kan läsas från flera märken. Det märke där denna felkod uppenbarligen förekommer ofta är Ford. Som framgår av felkodsbeskrivningen avser felkoden en defekt vevaxellägesgivare. Men är det också det verkliga skälet till att utlösa den här felkoden? Är denna sensor verkligen defekt? Eller kan problemet kanske ligga någon annanstans i bilen, till exempel i SIM-styrenheten som utvecklats av Siemens?

I vilka bilar läses denna felkod oftast av?

Siemens SIM 22 Ford - Motorstyrenheter
Siemens SIM 22 Ford

Motorstyrenheter

Registrera dig för att se priser

Orsaken till OBD-II felkod P0335

I praktiken verkar det som om det kan finnas två olika orsaker till att utlösa P0335-felkoden. En av dessa orsaker är vattenskador. Följ därför stegen nedan för att komma till roten till problemet.

icon-check-markVårt råd vid felkod P0335

Det första steget är att kontrollera ECU-kontakten. Ta en noga titt på stiften på kontakten för att avgöra om du ser tecken på vattenskador, som gröna avlagringar. Ser du vattenskador? Detta beror ofta på en läckande kylvätskesensor. Denna sensor läcker kylvätska genom pluggen, som kan spridas genom ledningsnätet och orsaka olika fel, inklusive på vevaxelsensorn. Kontrollera sensorn för läckor och byt ut sensorn och ledningsnätet om det upptäcks: om ledningsnätet inte byts ut kommer det att fortsätta att orsaka skada. Rengör även ECU-kontakten.

Om kontrollen för eventuella vattenskador har utförts noggrant, men ingen vattenskada och/eller läckage hittas, är problemet troligen orsakat av Siemens SIM ECU. I det här fallet kommer ett internt fel på ECU:s kretskort att göra att felkoden P0335 utlöses. ACTRONICS har utvecklat en översynslösning som kommer att lösa detta problem med säkerhet. Skicka i så fall delen till oss så ser vi över delen åt dig inom två dagar. Självklart ger vi även 2 års garanti på översynen. Har du några frågor om detta problem? Kontakta gärna våra produktspecialister!