Honda P0810 - Problem med kopplingsdrift: Orsak och lösningar för felkoden.

Vad betyder denna felkod?

Felkoden P0810 ger omedelbart en tydlig beskrivning av problemet. För den som har haft en Opel eller Ford i verkstaden tidigare, kommer alla larmklockor att ringa när de ser denna felkod. Honda, liksom Opel och Ford, använde samma teknik mellan 2005 och 2015: en robotiserad manuell växellåda. Denna felkod läses även på modeller utrustade med I-Shift Clutch Actuator, Hondas version av den välkända Opel Easytronic och Ford Durashift växellådsdator.

Felkoden P0810 kan förekomma på följande Honda-modeller:

Honda Civic VIII (FA/FD/FK/FN) 2005-2012

Honda Jazz II (GE) 2008-2015

Symtom på I-Shift-felkoden P0810:

När denna felkod uppstår kommer bilen sannolikt att gå i "limpmode", d.v.s. i haltande läge, och en orange varningslampa kommer att tändas på instrumentpanelen. Denna varningslampa kan kännas igen som ett orange utropstecken. Dessutom, kommer det kännas mindre bekvämligt att när man växlar. Det går långsamt att växla upp och känns obehagligt.

Även följande problem kan uppstå:

  • Bilen startar inte
  • Växellådan växlar inte till rätt växel
  • Symbolen 'N' blinkar på instrumentbrädan
  • Mekaniskt ljud när en växel aktiveras

I kombination med felkod P0810 kan även felkoder P0909, P1919 och P19FC läsas.

Orsaker till felkoden

I många fall orsakas felet av en defekt TCM. Men ibland kan felet orsakas av ett problem med kopplingen.

Vårt råd för Honda felkod P0810

Det första steget är att lära om I-Shift-ställdonet med märkesspecifik diagnostisk utrustning. Kontrollera även underhållsschemat för att avgöra om bilen behöver ny hydraulolja för kopplingsställdonet. Dåligt underhåll eller gammal vätska kan störa driften av I-Shift-ställdonet.

Ifall båda sakerna har kontrollerats och felet inte har försvunnit, finns det en god chans att det finns ett internt problem med I-Shift Actuatorn. I så fall kan ACTRONICS hjälpa till! Genom våra reparationsslösningar vi kan kanske lösa felet och noggrant testa enheten. Om våra tester visar att I-Shift-Actuatorn verkligen är defekt, kommer våra proffs att reparera delen. Att låta reparera delen är inte bara betydligt billigare än att köpa ny, utan främjar också återanvändning utan att ge avkall på kvaliteten. Vi lämnar alltid 2 års garanti på utfört arbete.

Om du har några frågor om denna felkod är du välkommen att kontakta vår kundtjänst! Få delen översyn >