Hydraulisk bromsförstärkning C123EF0 Felkod på Audi A4 (8W/B9) orsakar rött varningsljus

Vad betyder den här felkoden för hydraulisk bromsförstärkning?

C123EF0 är en felkod som blir allt vanligare på Audi A4 8W / B9 som kom i produktion från 2015. Felkoden betyder att det finns ett problem med den hydrauliska bromsförstärkaren och kommer att få den att utlösa en röd varningslampa med ett utropstecken (handbromsljus).

Bosch 9.0 ESP - ABS styrenheter
Bosch 9.0 ESP

ABS styrenheter

Registrera dig för att se priser

Orsaker till felkod C123EF0

Felet startar som ett fel i bromsförstärkarens vakuumsensor. När detta fel har registrerats använder ABS -systemet en ackumulerad tryckkälla för att driva/öka bromshjälpen. När det ackumulerade trycket släpps (bromspedalen aktiverad flera gånger) kan ABS -systemet inte återställa systemtrycket. Kort sagt: i det här fallet är Bosch 9 ABS som används i denna bil den skyldige som orsakar felet.

Viktigt tillägg: På grund av detta fel kan bromspedalen förlora hela sin funktion om den används för länge!

icon-check-markVårt råd om denna felkod på Audi A4

Bosch 9 bygger på framgången för Bosch 8: programvaran har en modulär struktur och en annan variant är tillgänglig för varje applikation. Bosch hävdar att generation 9 igen har blivit 30% lättare, med vilken denna variant bara väger 1,1 kg. Och trots denna lägre vikt betyder det inte att funktionaliteterna har offrats, tvärtom. Efter omfattande undersökningar av vår FoU -avdelning där hela komponenten var bakåtkonstruerad kan vi nu också erbjuda en renoveringslösning för detta problem. Det innebär inte bara krångel med omprogrammering, utan framför allt en betydande besparing. En ny Bosch 9 med ESP -funktionalitet kostar mer än 20000 kronor! Genom att välja renovering betalar du bara en bråkdel av det beloppet.

Så om du har en Audi A4 i din verkstad med felkoden C123EF0, ta en titt på vår produktsida, där du också kan registrera din renoveringsorder. Om du har några frågor hjälper vår kundtjänst dig gärna!