Långa leveranstider gör renovering till ett attraktivt alternativ

Först coronapandemin, sedan brist på råvaror och personal (eftersom ekonomin tog fart igen) och nu igen kriget mellan Ryssland och Ukraina: allt detta är orsaker till långa leveranstider och ständigt ökande produktionskostnader, även inom fordonsindustrin sektor. Elektroniska bildelar innehåller många komponenter som för närvarande är mycket få. Dessutom verkar detta inte förändras på kort sikt. Man tittar därför alltmer på alternativ för att bli mindre beroende av leverantörer, som begagnade och renoverade delar. Och speciellt det senare alternativet är på många sätt ett mycket intressant alternativ.

Mer än 90 % återanvänds

Den stora fördelen med omtillverkning framför en ny del är återanvändningen av komponenter, vilket sparar både arbetskostnader och råmaterial. Mer än 90 % av delarna kan återanvändas. Vi kan bäst förtydliga detta med en schematisk ritning av de tre huvudkomponenterna i ett ABS-system som gör detta tydligare.

PCB

HCU

Pumpmotor

  • Grön = återanvänds efter kontroll och omfattande tester
  • Gul = förebyggande byte
  • Röd = Byt ut defekt komponent

Det faktum att vi återanvänder så mycket på ACTRONICS betyder inte att vi lämnar alla dessa delar obearbetade. Varje del genomgår först en inspektion och rengörs sedan och/eller renoveras. Tänk till exempel på ytterligare åtgärder som blästring och beläggning. En översynen produkt erhåller därmed önskad kvalitetsnivå. Trots dessa åtgärder görs enorma besparingar på råvaror.

Korta leveranstider

För tillfället är det kanske bästa argumentet för att välja en översyn den korta leveranstiden. Eftersom återtillverkade delar är mycket mindre beroende av nya komponenter och råvaror är det möjligt att växla snabbare. Självklart har begagnade/rivningsdelar samma fördel, men ärligt talat kan du inte jämföra dessa delar med en ny eller renoverad del. Det är trots allt en enorm skillnad i kvalitet.

Bra för självkostnadspriset och miljön

Den som väljer att renovera väljer därför indirekt att värna om miljön så mycket som möjligt. Och denna goda gest belönas också med ett lågt självkostnadspris. En renoverad del är inte mindre än 60 % till 80 % billigare än ny. Dessutom har du inget att oroa dig för vad gäller kvalitet, eftersom både alla defekta och alla kända svaga komponenter byts ut, så att en renoverad del når samma kvalitetsnivå som en ny del.

Så om du letar efter en kvalitetsprodukt med kort leveranstid är revision alternativet för att få bilen tillbaka på vägen till ett överkomligt pris. Våra produktspecialister hjälper dig gärna!