Mercedes-Benz Error Code 5001 - Styrenhet N30/4: Betydelse och Lösning

ATE MK26 ESP - ABS styrenheter
ATE MK26 ESP

ABS styrenheter

Registrera dig för att se priser

Vad betyder denna Mercedes-felkod?

Den fullständiga beskrivningen av Mercedes 5001-felkoden är: "Kontrollenhet N30/4 (Electronic Stability Program Control Unit), internt fel". Detta indikerar problem med ABS-modulen. Denna felkod läses ofta på vissa Mercedes-Benz-modeller utrustade med ATE MK26 ABS-systemet, tillverkat mellan 2007 och 2019. Även om denna ABS-modul externt är mycket lik den mer kända MK60E/MK61 ABS, är den internt helt annorlunda och lämplig för tyngre fordon, ofta från premiumsegmentet.

Modeller där 5001-felkoden kan förekomma

Symtom på Mercedes-Benz felkod 5001

5001-felkoden kan avslöjas av olika symptom:

  • Störning av nödbromssystemet
  • Förlust av servostyrning, vilket resulterar i tung eller svår styrning
  • Aktivering av ABS- och/eller ESP-varningslampan, möjlig efter 10-15 sekunders körning
  • Varningsmeddelanden 'Servostyrningsfel se manual' eller 'Starta om däcktrycksövervakning efter tryckkontroll' på instrumentbrädan

Orsaken till problemet

Detta fel orsakas vanligtvis av en defekt i ATE MK26 ABS-enheten.

Lösningen för felkoden

Låt en specialist utföra de nödvändiga diagnostiska stegen för att bekräfta att ABS-modulen verkligen är orsaken till felet. ACTRONICS erbjuder en effektiv lösning för denna interna defekt med många års erfarenhet och högkvalitativ utrustning. Registrera bara din översynsbeställning online, skicka delen till oss så sköter vi resten. Vi testar delen, ser över den vid behov och returnerar vanligtvis den inom två arbetsdagar efter mottagandet. Eftersom vi reparerar originaldelen är det inte nödvändigt att programmera om enheten, vilket sparar värdefull tid. Tack vare vår riktade metod kan vi dessutom återanvända många komponenter, vilket inte bara är bra för miljön utan också för din plånbok. Har du några frågor? Kontakta oss gärna!