Nissan Qashqai C1110 + C1111 Felkoder: Lösningen!

Vad betyder dessa felkoder?

Felkoderna C1110 och C1111 är märkespecifika felkoder och gäller i detta fall endast bilar av det japanska märket Nissan. Felkod C1110 betyder att det uppstår ett "fel på styrenheten". Felkod C1111, å andra sidan, innebär att det finns problem med ABS -pumpmotorn. I många fall kommer dessa felkoder att läsas tillsammans, vilket leder dig i riktning mot ett problem med ABS -systemet. Kombinationen av dessa felkoder är särskilt vanlig med Bosch 8 ESP.

I vilka bilar förekommer denna felkod?

Nissan Qashqai (2007-2013)

Nissan Qashqai+2 (2007-2013)

Symtom på felkoder C1110 + C1111

En Nissan Qashqai som lider av en kombination av ovanstående felkoder har (inte oväntat) problem med ABS -enheten. I många fall (efter att problemet har upptäckts av bilen) tänds ABS- och/eller motorstyrningslampan. Detta har att göra med att pumpmotorn fortsätter att gå, även om den inte är i kontakt. Vi ser faktiskt alltid att det händer så snart dessa felkoder läses.

Orsaker till felkod C1110 + C1111

Orsaken till denna felkod är egentligen inget annat än ett fel i ABS -systemet orsakat av en intern defekt i ABS -enheten. Och även om felkoderna i det här fallet redan pekar direkt på ABS -systemet, behöver det inte alltid vara så! I andra bilar som använder Bosch 8 ESP orsakas majoriteten av pumpmotorklagomålen på grund av dålig jord eller strömförsörjning (inklusive säkring) till ABS -enheten.

Bosch 8 ESP
Bosch 8 ESP

ABS styrenheter

Registrera dig för att se priser

icon-check-markVårt råd vid felkod C1110 + C1111

Råd i detta fall är ganska rakt fram. Vi har sett en Bosch 8 ESP från en Nissan Qashqai som hade att göra med dessa felkoder många gånger under de senaste åren på vår översynavdelning och lyckades återställa den! Denna defekt uppträder främst i Bosch 8 ESP -system med följande Bosch -artikelnummer:

Så om du också har en Nissan i din verkstad med detta klagomål, hjälper vi dig gärna att lösa problemet och få tillbaka bilen på vägen! Vi vill råda privatpersoner att kontakta en av våra ACtronics servicepunkter. Kontakta oss gärna med frågor!