Peugeot 207 Anti Pollution Fault: Vad betyder det?

Så fort man söker på internet på ”Anti Pollution Fault” i kombination med Peugeot, blir det direkt tydligt att det här är ett känt problem. En stor del av ”0-modellerna” av det Franska märket upp till ungefär 2014, har problem med det här. Även Peugeot 207, som 2007 var den mest sålda bilen i Europa med 437.262 bilar, kämpar med det här problemet. Men vad betyder det precis och vad kan man göra åt det? Det läser du mer om härunder!

Hur kan ”Anti Pollution Fault” förekomma?

Bosch MEV17.4 - Motorstyrenheter
Bosch MEV17.4

Motorstyrenheter

Registrera dig för att se priser

Det här är ett felmeddelande som dyker upp i kombiinstrumentet. Anledningen till varför felet visas i displayen kan skiljas åt, beroende på vilken Peugeot modell det gäller. Hos 207 (och då framförallt 207CC), kommer felet från ett problem med motorstyrenheten eller huvudpackningen. Felmeddelandet som kan dyka upp hos Peugeot 207 med 1.4 och 1.6 liter VTI-motorerna utan turbo, orsakas av inkorrekt luft/bränsleblandning. Härmed kan det uppstå misständningar, vilket ger felmeddelande ”Anti Pollution Fault”.

Ett annat känt problem för de Peugeot 207 med MEV17.4 motorstyrenheten, är att temperaturgivaren ger en falsk signal, vilket gör att kylvätsketemperaturen inte återges i kombiinstrumentet. Det här orsakar i sin tur att kylvätskelampan lyser, vilket gör att ventilator konstant arbetar för att få in så mycket kalluft som möjligt.

Få en Peugeot 207 ECU med Anti Pollution Fault renoverad?

Har du en Bosch MEV17.4 som du gärna vill ha renoverad? Då kan vi kanske hjälpa dig!

Välj ditt OE-nummer i listan nedan, eller se mer info om delen här. Skulle du ha några ytterligare frågor, tveka inte utan kontakta oss direkt.