Opel TCUs

Letar du efter en renoveringslösning för Opel TCU -enheter? Använd filter för att välja rätt del. Hittar du inte rätt del? Kontakta vår kundtjänst.

Citroën
Objektet hittades inte?
Begär offert nedan.
Eller ring oss på 0526659209
Begär offert
Inga resultat funna
Inga resultat funna

Opel TCU: vi kan se över dem

Det ursprungligen tyska varumärket Opel har funnits sedan 1862. Opel har ägs av General Motors ett tag, men det är nu i händerna på PSA-gruppen. Förutom Peugeot, Citroën och DS ingår också Opel (inklusive det engelska varumärket Vauxhall). Särskilt på 80- och 90-talet var Opel mycket populär i Europa. Till exempel, alla känner till Kadett, Astra, Corsa och Vectra. Sedan dess har försäljningen sjunkit något, Corsa går fortfarande bra och Adam och Karl ger också bra försäljningssiffror.

Opel kan därför fortfarande göra poäng, särskilt i de lägre segmenten. Det är därför inte förvånande att Opel letar efter mer prismedvetna tekniska lösningar för dessa segment. Ta till exempel den automatiska växellådan: dessa är dyra och därför mindre lämpliga för användning i mindre bilar. En idealisk lösning på detta problem är den robotiserade manuella växellådan. Opel slog sig därför samman med Bosch på 1990-talet och det resulterade i 'Easytronic'. Enkelt förklarat tar två elmotorer över växelspaken och en hydraulisk kopplingscylinder driver kopplingen. Allt detta styrs av en central dator (TCU). Även om detta system i princip fungerar bra, går Easytronic fortfarande regelbundet ner. Växellådan växlar då dåligt / skakigt eller inte alls. Det är också möjligt att bilen inte vill starta alls! Lyckligtvis har ACtronics en översyn tillgänglig för alla dessa frågor.