Bosch 8 ABS ABS styrenheter

Vanliga problem

  • Diverse felmeddelanden gällande hjulgivare
  • Funktionsstörning - pumpmotor
  • Ingen kommunikation med styrdon
  • Inget bromstryck på ett eller flera av hjulen

Kom längre med renovering

Vi kommer att renovera den del du har skickat in. Priser är exklusive moms och eventuelle fraktkostnader. Sortimentet och priser gäller endast för bilverkstäder och andra bilrelaterade firmor, inte för privatpersoner.

Professionell renoveringsprocess
Mer än 15 års erfarenhet
24 månaders garanti
Fullständigt kvalitativt alternativ
Tekniskt stöd
Betalbart pris

Kundomdömen

Det här är vad andra säger om oss


Bosch 8 ABS Reparation

Bosch 8 ABS är uppföljaren från Bosch 5.7 som kom 1998. Många bilmärken och modeller använder sig av den här ABS-enheten som Alfa Romeo, Citroën, BMW, Suzuki, Volkswagen och ett antal andra bilmärken. Det finns ett antal komponenter som ofta går i sönder hos en Bosch-ABS som till exempel tryckgivaren och hybridförbindelserna i det hydrauliska blocket och pumpmotorn.

Renovering av en ABS-styrenhet och andra komponenter

ABS-enheten består utan tre komponenter: pumpmotorn, ABS-styrenheten och det hydrauliska blocket. De här tre komponenterna ser till att ABS-enheten kan fungera optimalt. Vill du endast renovera pumpmotorn eller andra komponenter?  Vi tar emot hela ABS-enheten, alltså ABS-styrenhet inklusive pumpmotor och HCU. Utav erfarenhet har vi lärt oss att även pumpmotorer och de hydrauliska blocken kan bli defekta. Därför ingår de här nu i vår renoveringsprocess.

Möjliga defekter och felkoder Bosch 8 ABS

Tryckgivaren och de hybridförbindelser som finns i det hydrualiska blocket, är känsliga för defekter. Dessa defekter blir ofta konstaterade hos olike märken och modeller. Andra problem som kan dyka upp är att pumpmotorn går i sönder. Hos en pumpmotor som sitter fast, bränns ofta även kretskortet och det har en påverkan på renoveringsprocessen. Pumpmotorn och kretskortet med lödningar behöver bytas ut på nytt för att ABS-enheten ska kunna fungera ordentligt igen. ABS-enheten behöver å andra sidan inte alltid vara defekt, ofta visar det sig att problemet sitter i hjulgivarna, magnetringar eller kontakten till ABS-styrenheten. Därför är det förståndigt att undersöka de här delarna först, innan man skickar in en ABS-enhet.

  • Bosch 8 ABS kan generera felkoder på följande:

  • Ingen kommunikation möjlig med ABS-styrenhet;

  • Diverse fel på hjulgivare;

  • Fel på pumpmotor;

  • Inget bromstryck på ett av hjulen

Vill du veta mer om tekniken, defekter och renoveringsprocessen? Läs då vår kunskapsartikel om Bosch 8 ABS

Få en ABS-enhet renoverad av ACtronics?

Vill du få en defekt ABS-enhet renoverad utav ACtronics? Via vår hemsida kan du snabbt och enkelt få elektroniska bildelar renoverade. ACtronics har ett utbrett sortiment av ABS-enheter av kända märken som till exempel: ATE MK60 och ATE MK20. Vill du ha en produkt renoverad som inte finns på vår hemsida? Ta då kontakt med oss för att diskutera möjligheterna.

OE-nummer