Bosch 8 ABS ABS styrenhet

Följ din beställning via spårningsnummer

Renoveringspris (exkl. transportkostnader)

Om delen inte är defekt debiterar vi en testkostnad

Vanliga problem

  • Diverse felmeddelanden gällande hjulgivare
  • Funktionsstörning - pumpmotor
  • Ingen kommunikation med styrdon
  • Inget bromstryck på ett eller flera av hjulen
Professionell renoveringsprocess
Mer än 15 års erfarenhet
24 månaders garanti
Fullständigt kvalitativt alternativ
Tekniskt stöd
Betalbart pris

Kundomdömen

Mest hjälpsamma


Bosch 8 ABS Reparation

Bosch 8 ABS är uppföljaren från Bosch 5.7 som kom 1998. Många bilmärken och modeller använder sig av den här ABS-enheten som Alfa Romeo, Citroën, BMW, Suzuki, Volkswagen och ett antal andra bilmärken. Det finns ett antal komponenter som ofta går i sönder hos en Bosch-ABS som till exempel tryckgivaren och hybridförbindelserna i det hydrauliska blocket och pumpmotorn.

Renovering av en ABS-styrenhet och andra komponenter

ABS-enheten består utan tre komponenter: pumpmotorn, ABS-styrenheten och det hydrauliska blocket. De här tre komponenterna ser till att ABS-enheten kan fungera optimalt. Vill du endast renovera pumpmotorn eller andra komponenter?  Vi tar emot hela ABS-enheten, alltså ABS-styrenhet inklusive pumpmotor och HCU. Utav erfarenhet har vi lärt oss att även pumpmotorer och de hydrauliska blocken kan bli defekta. Därför ingår de här nu i vår renoveringsprocess.

Möjliga defekter och felkoder Bosch 8 ABS

Tryckgivaren och de hybridförbindelser som finns i det hydrualiska blocket, är känsliga för defekter. Dessa defekter blir ofta konstaterade hos olike märken och modeller. Andra problem som kan dyka upp är att pumpmotorn går i sönder. Hos en pumpmotor som sitter fast, bränns ofta även kretskortet och det har en påverkan på renoveringsprocessen. Pumpmotorn och kretskortet med lödningar behöver bytas ut på nytt för att ABS-enheten ska kunna fungera ordentligt igen. ABS-enheten behöver å andra sidan inte alltid vara defekt, ofta visar det sig att problemet sitter i hjulgivarna, magnetringar eller kontakten till ABS-styrenheten. Därför är det förståndigt att undersöka de här delarna först, innan man skickar in en ABS-enhet.

  • Bosch 8 ABS kan generera felkoder på följande:

  • Ingen kommunikation möjlig med ABS-styrenhet;

  • Diverse fel på hjulgivare;

  • Fel på pumpmotor;

  • Inget bromstryck på ett av hjulen

Vill du veta mer om tekniken, defekter och renoveringsprocessen? Läs då vår kunskapsartikel om Bosch 8 ABS

Få en ABS-enhet renoverad av ACtronics?

Vill du få en defekt ABS-enhet renoverad utav ACtronics? Via vår hemsida kan du snabbt och enkelt få elektroniska bildelar renoverade. ACtronics har ett utbrett sortiment av ABS-enheter av kända märken som till exempel: ATE MK60 och ATE MK20. Vill du ha en produkt renoverad som inte finns på vår hemsida? Ta då kontakt med oss för att diskutera möjligheterna.

OE-nummer