Felkod P2711 / 19143 hos Volkswagen (VAG): Osmidigt växlingsförlopp växellåda

Vad betyder den här felkoden?

OBD felkoden P2711 är hos VAG-bilar samma som VAG-felkoden 19143. Beskrivning av felkoden ger i det här fallet en tydlig förklaring av vad den betyder. Den här felkoden kan nämligen läsas ut vid en automatisk växellåda (i många av vallen en DSG6-växellåda). En störning i den här DSG-växellådan kan göra att växlingsförloppet inte fungerar som det ska.

Hos vilka bilar förekommer den här felkoden oftast hos?

Volkswagen Passat 3C

Volkswagen Golf 5

Volkswagen Touran 1T

Audi A3 8P

Seat Leon 1P

Skoda Octavia 1Z

Kort sagt: Denna felkod kan läsas ut från olika bilar under VAG-koncernen som är utrustade med en DSG6 DQ250.

Symptomen vid felkod P2711 / 19143

Precis som vid andra viktiga felkoder, lyser MIL-lampan när den här felkoden dyker upp. En växellåda som inte växlar som den ska, är något föraren märker direkt. I en del av fallen leder felkoden tillochmed till ett fullständigt haveri av växellådan.

Orsaken till felkod P2711 / 19143

Ett mekaniskt problem vid kugghjulsdelen kan vara orsaken till växellådans elektroniska nöddrift. Metallspån dras till oh fastnar på de olika växelgafflarna. Växelpositionsgivarens funktion störs härmed ut. Mechatroniken går in i nöddrift vilket gör att en eller två av deltransmissionerna stänger av.

Vårt råd i samband med felkoden P2711 / 19143

Kontrollera först magneterna på de olika växelpositionsgivarna, så att de inte är smutsiga och har metallspån på sig. Om det finns smuts, kontrollera växellådan även på slitage/skada. Kontrollera därefter också växellådans filter, det kan bli förstoppat. Oljan kommer i så fall att cirkulera via bypass, vilket gör att den inte renas mer. Det här kan orsaka metallspån/smuts på sensorerna. Rengör därefter magneterna och kontrollera om felkoden fortsätter att vara närvarande.

Fortsätter felkoden P2711 / 19143 att dyka upp, då kan det vara så att TCU är defekt. ACtronics har utvecklat en lösning för det här problemet. Vi hjälper dig gärna vidare! Vänligen notera: ACtronics arbetar uteslutande med bilverkstäder och andra bilrelaterade företag. Privatpersonen hjälper vi gärna med att hitta en verkstad i din närhet. Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor.