VAG Volkswagen Felkod P0726/17110: Motorkontrollmodul RPM-signal

Vad betyder den här felkoden?

OBD-II-felkod P0726 hänvisar till ett elektroniskt fel som orsakas av en bildator, men kanske inte den dator du först skulle misstänka.

På vilken bil läses dessa felkoder ofta?

Orsaken till VAG-felkod P0726 / 17110

Även om felkodsbeskrivningen får dig att misstänka att det finns ett fel i motorns ECU, visar det sig i många fall inte vara fallet. Denna felkod orsakas nästan alltid av DSG 7 DQ200. För att vara mer specifik utlöses denna felkod nästan alltid om växellådans mekatronik har tagits bort från bilen och sedan inte sätts tillbaka på rätt sätt.

Vårt råd vid felkod P0726

I 9 av 10 fall är det den externa sensorn som är boven. Detta är då inte eller inte korrekt ersatt. Vid byte av den externa sensorn, se alltid till att monteringsklämman inte är trasig och att sensorn verkligen sitter tätt mot huset.

Att byta ut mekatroniken är dessutom ett mycket exakt jobb och samma felkod P0726 kan också utlösas vid minsta avvikelse. Det är därför vi alltid levererar ett monteringsverktyg med en reviderad DSG 7 DQ200 mekatronik som säkerställer att delen kan installeras enligt rätt specifikationer. Följande steg måste följas:

  • Placera 4-växlingsgafflarna i mittläget (neutral)
  • Dra ut de fyra cylindrarna några centimeter ur DSG
  • Placera verktyget på cylindrarna och tryck dem försiktigt en efter en med verktyget
  • Cylindrarna är nu alla i rätt läge: mekatroniken är redo att monteras

Anmärkning 1: Tryck inte på sensorerna!
Anmärkning 2: Håll mekatroniken upprätt när du byter ut den!
Anmärkning 3: Slutligen, glöm inte att byta ut den röda tätningspluggen till originalventilkåpan!

Om DSG7 DQ200 monteras med denna metod kommer felkoden P0726 att försvinna eller inte uppstå. Har du några frågor? Kontakta gärna våra produktspecialister. De hjälper dig gärna!